Prožimanje splitskog, hrvatskog i europskog glazbenog ljeta

Glazbeni program 55. splitskog ljeta ove godine postaje dijelom međunarodnog festivala Europsko glazbeno ljeto koji okuplja partnere iz četiriju zemalja: Hrvatske, Slovenije, Italije i Češke, a potiče ga i potpomaže Europska zajednica. Cilj je festivala razmjena vrijednih glazbenih programa, kako bi se publika europskih zemalja upoznala s kulturnim naslijeđem raznih dijelova Europe. Kao dio međunarodne razmjene, u Italiji , Češkoj i Sloveniji nastupit će i hrvatski umjetnici.

Od velikih ansambl predstava i artifcijelnog izraza do monodramskih predstava i pučkog teatra

Raznovrsnost estetika, raznorodni žanrovi, putovanje kroz četiri stoljeća dramske književnosti, od velikih ansambl predstava do monodramskoga izraza, od pučkoga teatra do artifcijelnih superstilizacija; velika glumačka imena na kazališnoj pozornici rame uz rame sa studentima splitske Umjetničke akademije - jamče kazališni program za posve različite ukuse publike.

Gostovanje državnog baleta iz Ankare s predstavom Život i tango

Turska državna Opera i Balet središnja je državna uprava nad Operama i Baletima u pet velikih turskih gradova među kojima je i Ankara sa čak tri takva kazališta. najveće i najpoznatije od njih je Opera Sahnesi ili Büyük Tiyatro. Upravo balet tog ankarskog nacionalnog kazališta na 55. splitsko ljeto dolazi sa svojom atraktivnom kolaž-predstavom Život i tango.

Sponzori 55. Splitskog ljeta